Data: 2006-02-17 15:49:36
Temat: Re: Zawartość masła w maśle
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 17 Feb 2006 09:05:04 +0100, Habeck Colibretto
<h...@N...gazeta.pl> wrote:
>Dnia 16.02.2006, o godzinie 14.17.08, na pl.rec.kuchnia, Marek W.
>napisał(a):
>
>>> <ciach>
>>> A nie da rady samemu zrobić?
>>> BTW po jakieś 64-70zł/kg są masła w sklepach ze zdrową żywnością.
>>>
>> http://www.cookingforengineers.com/article.php?id=11
3
>
>O! Tak kiedyś udało mi się zrobić - wyszło zamiast bitej śmietany. :) Swoją
>drogą pyszne masło w ten sposób wychodzi - śmietana była dosładzana i mało
>nabrało delikatnego słodkiego posmaku. :) Tylko oddzielenie go od resztek
>było niezbyt wygodne. A jak się nazywają te specjalne drewniane naczynia, w
>których się ubijało kiedyś śmietanę i wychodziło masło?
Nam tez wyszlo raz swietne maslo, jak wystawilam mlodsze dziecko
za drzwi do ogrodu by smietane bilo, a za drzwiami, zebym potem
smietanowego rozbryzgu nie musiala sprzatac...spieszylo nam sie
ogladac tenis, kazdy mial cos do robienia...a o dziecku
zapomnielismy i tak bilo...bilo.... hehehehe
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|