Data: 2001-03-21 10:47:32
Temat: Re: Zczym avokado
Od: aniab <a...@p...pulawy.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ma?gorzata Ke;pczyn'ska napisał(a):
> Czes'c'.
> Bardzo Was prosze; o sugestie
Dzie;kuje;.
Wprawdzie od niedzwna czytam grupę i nie jestem wielkim Mistrzem kuchni / mistrzynia
ale moge Ci polecić mały przepisik a właściwie dwa
Sos :
pól szklanki majonezu i aby nie było za tłuściuchno
1/3- 1/2 szkl. jogurtu naturalnego
2 średnie ząbki czosnku rozgniecione,
sok z cytryny,
cukier, sól i pieprz do smaku
coś zielonego posiekany koperek ew. pietruszka
wymieszać razem
Wydrażyć awokado .Miąższ rozgnieść dodać do tego sos wg uznania, zeby nie było za
rzadkie i wymieszać.Napełnić tym połówki avocado i podać.(można do tego dodać
jeszcze drobno posiekaną szynkę ok. 1-2 łyżki.
Resztę sosu jeśli zostanie mozna dodać do startego zółtego twrdego sera (Salami,
Edamski Zamojski) na tarce z grubymi oczkami lub pokrojonego w kostke 1x1 cm.
Wymieszać to z pokrojonym jabłkiem, oliwkami, szynką lub innymi składnikami wg
uznania i konceptu.
Pychota. Na ostatnim spotkaniu ze znajomymi wszyscy się tym zajadali - zachwycali
-mam nadzieję, że nie z grzeczności
|