Data: 2006-08-14 08:29:46
Temat: Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów
Od: "Marchewka" <M...@b...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:ebnde5$fk7$1@proxy.provider.pl...
> Marchewka napisał(a):
>
>> Bakłażan jest raczej mdłym warzywem. Ale ma za to wiele zalet. :-)
>
> Jakie, jakie na przykład?
Witaminki, sole mineralne, a do tego jest niskokaloryczny.
> Ja też zostawiłam niewiele pod tą skórką, a środek wyrzuciłam. Jak
> przygotowujesz swój farsz?
Środek bakłażana kroję w kostkę, do tego dadaję pieczarki - pokrojone w
plastry, albo cukinię, pokrojoną drobno. Na oliwę cebulkę i czosnek, do tego
wszystko, co ma się znaleźć w farszu, przyprawy. Dolewam śmietankę lub
jogurt, tarty ser, zagęszczam tartą bułką. Nie jest to jednak konieczne.
>> z serem. Albo grilluję wraz z papryką i cebulką z czosnkiem i robię
>> sałatkę z dużą ilością ziół. Mniam! :-)
>
> I do tej sałatki też tak ze skórką? To tak jakby jeść ser zółty z foliową
> otoczką ;-).
Dla mnie ta skórka jest miękka. Nigdy bym się nie bawiła w zdejmowanie
skórki z bakłażana.
Iwona
|