Data: 2006-08-13 14:37:12
Temat: Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marchewka napisał(a):
> Bakłażan jest raczej mdłym warzywem. Ale ma za to wiele zalet. :-)
Jakie, jakie na przykład?
> Ja wykrawam niemal cały miąższ. Zostawiam jakieś pół cm od skórki,
> reszta idzie do farszu. Jemy razem ze skórką. Farsz robię bez ryżu, na
> ostro. I podaję ryż do tego.
Ja też zostawiłam niewiele pod tą skórką, a środek wyrzuciłam. Jak
przygotowujesz swój farsz? Jestem ciekawa wegetariańskiej wersji, bo mi
jakoś ciężko wydobyć smak z warzyw bez mięsa, wyjątkiem są tu chyba
tylko zapiekane brokuły, bo brokuły są the best :-).
> z serem. Albo grilluję wraz z papryką i cebulką z czosnkiem i robię
> sałatkę z dużą ilością ziół. Mniam! :-)
I do tej sałatki też tak ze skórką? To tak jakby jeść ser zółty z
foliową otoczką ;-).
Pozdrawiam
Ewa
|