Data: 2006-08-13 14:35:02
Temat: Re: Zdradźcie mi sekret bakłażanów
Od: "czeremcha " <c...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea <e...@p...fm> napisał(a):
> Zrobiłam dzisiaj bakłażany faszerowane takim nadzieniem gołąbkowym - ryż
> z mięsem - i jestem głęboko rozczarowana. Nie dość, że skórka tych
> bakłażanów twarda,
Może kupiłaś "starawego" bakłażana? Skórka świeżego, młodego, dobrego
bakłażana powinna dać się bez problemu przekłuć paznokciem.
> to miąższ jakiś taki bezsmakowy, coś jak rozgotowany
> banan.
A soliłaś wydrążone bakłażany przed faszerowaniem? I odstawiłaś na parę
minut? Zwykle solę je dość mocno, i tak część soli spłynie z sokiem.
> Zdradźcie mi, dlaczego bakłażany
> się cieszą takim powodzeniem ostatnimi czasy? Jedyne w czym upatruję ich
> sukces to niewątpliwie piękny wygląd, który kusi na straganie, żeby
> kupić ;-).
Bo bakłażan pyszny jest. :-)
Zwłaszcza smażony, w połączeniu z pomidorami, papryką, cebulą i czosnkiem.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|