Data: 2011-01-07 17:14:53
Temat: Re: Zdrowe obiady
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 07 Jan 2011 09:35:23 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2011-01-07 09:16, Jackare pisze:
>
>> Eliminacja mięsa w takim stopniu w jakim jest to tylko możliwe, przy
>> czym jeżeli mięso jest lubiane należy je jeść żeby z jedzenia nie
>> uczynić katorgi. Np raz lub dwa razy na tydzień. Eilinację mleka z
>> wyjątkiem "przetworzonego bakteryjnie" tj zsiadłego i przetworzonych
>> mlekopochodnych - jogurty, kefiry.
>> Podawanie posiłków "nie zmieszanych" co do grup produktów, czyli
>> weglowodanowe, białkowe, tłuszczowe podawane osobno, przykładowo
>> niepodawanie mięsa i ziemniaków (lub ogólnie warzyw) jako jednego
>> zestawu w posiłku.
>> Podawanie posiłków pogrupowanych co do grup w porach gdy są najlepiej
>> przyswajane przez organizm. Najprostszy schemat: Węglowodany (warzywa,
>> pieczywo itp) rano i w ciągu dnia,. białka (mieso, sery, strączkowe)
>> wieczorem
>
> I powiadasz, że to nie ma być katorga? Nawet jeżeli nie dla
> spożywającego, to z pewnością dla przygotowującego.
Ale czemu?
|