Data: 2006-10-31 02:16:27
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:12kdani1o434h0d@corp.supernews.com...
> Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>> Le mardi 31 octobre 2006 ŕ 00:04:28, dans
>> <1...@c...supernews.com> vous écriviez :
>>
>>
>>>Zrobie tez smazone zielone pomidory, zamarynuje kilka sloikow z tych
>>>najmniejszych, a co z reszta? znalazlam co prawda przepisy na ciastka i
>>>ciasto z zielonymi pomidorami, ale to mnie nie pociagalo. Macie jakies
>>>inne pomysly?
>>
>>
>>
>> Konfitury ?
>>
>>
>> Ewcia
>>
>>
> A jaki to bedzie smak? do czegos podobny? probowalas moze?
> MB
Pokrojone w plastry, a ma¸e nak¸ute posoli, ¸cznie z pokrojon w plastry
cebul (do ma¸ych cebulki ma¸e w ca¸oćci, per¸owa lub "kartoflanka", po 12
godzinach wycisn z solanki, zala w garnku zalew octow, zagotowa i
rozfasowa do s¸oikw. Pasteryzowa.
Przyprawy: ziele angielskie, pieprz czarny ziarnem, gorczyca, lić laurowy.
Dobre do miŤs.
|