Data: 2006-10-31 11:34:26
Temat: Re: Zielone pomidory - co dalej
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 30 Oct 2006 15:04:28 -0800, Magdalena Bassett wrote:
> Wczoraj zapowiadali u nas pierwszy przymrozek, wiec zebralam wszystkie
> pomidory, ktore okazywaly jakakolwiek zmiane koloru plus mnostwo zielonych.
>
> Rzeczywiscie, mroz rano chwycil, wykosil nasturcje, pomidory, bazylie, i
> pare innych slabeuszy.
>
> Z "czerwonych" pomidorow robie sos, z czesci zielonych zrobie chutney z
> suszonymi porzeczkami z balsamicznym octem.
>
> Zrobie tez smazone zielone pomidory, zamarynuje kilka sloikow z tych
> najmniejszych, a co z reszta? znalazlam co prawda przepisy na ciastka i
> ciasto z zielonymi pomidorami, ale to mnie nie pociagalo. Macie jakies
> inne pomysly?
Z zielonych też zrobiłem chutney, tyle że zielony - przepis jest na sieci
(ogólnie pomidory, papryka, chili, ocet, cukier, korzenie). :)
mucher
|