Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ziemniaczane talarki -> pomocy Re: Ziemniaczane talarki -> pomocy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ziemniaczane talarki -> pomocy

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: i...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ziemniaczane talarki -> pomocy
Date: 2 Feb 2004 16:23:13 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 25
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <bvlh9l$aq5$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1075735393 22773 213.180.130.18 (2 Feb 2004 15:23:13
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Feb 2004 15:23:13 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 213.195.177.211, 192.168.243.37
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Win98; en-US; rv:1.5) Gecko/20031007
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:189938
Ukryj nagłówki


> Myję ziemniaczki, kroję w gróbe plasterki, pakuję do woreczka wraz z
> odrobiną oliwy (polecam czosnkową), wstrząsam woreczkiem, po czym wysypuję
> na ruszt piekarnika i piekę ok 40-50 min w temp. ok.200 st.
> Wychodzą właśnie takie, o jakich piszesz, czyli złociste z mocno chrupiącą
> skóreczką i są idealne do wszelkich dipów, mięsek, sałatek i piwek.
> Osiągniesz szczyt doskonałości, gdy przygotujesz je na grilu.

Talarki ziemniaczane mozna kupic w wersji dla gastronomii (w hurtowych
opakowaniach) i sa to plasterki ziemniakow wstepnie juz podsmazone i zamrozone.
Wrzucasz takie talarki do rozgrzanego tluszczu i wychodza chrupiace. Taki zakup
jest pewnie nieoplacalny dla konsumenta detalicznego (biorac pod uwage ceny
ziemniakow), stad chyba lepiej kupic ziemniaki i przygotowac w sposob podany
przez Buźkę (niegdyś Danka). Radzilabym tylko smazyc we frytownicy (mniej
zdrowe, ale bardziej chrupiace).
Trudno uzyskac chrupiace talarki czy frytki przygotowujac je w piekarniku czy
grillu (zbadane przez porownanie roznych sposobow przygotowywania). Mozna miec
tylko wrazenie chrupkosci, trudno jednakze uzyskac taka chrupkosc, jak w
przypadku frytkownicy.

Pozdrawiam
Iza

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
02.02 AT
02.02 Buźka
03.02 AJA
03.02 Marcin Kowalski
03.02 AJA
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6