Data: 2012-03-09 14:39:21
Temat: Re: Ziemniaki
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 9 Mar 2012 07:51:05 +0100, gosmo napisał(a):
> Użytkownik "Animka" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:jjbpvk$que$1@node2.news.atman.pl...
>> W dniu 2012-03-08 21:12, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 8 Mar 2012 20:03:08 +0000 (UTC), tomjas napisał(a):
>>>> On Thu, 8 Mar 2012 20:05:43 +0100, KRZYZAK wrote:
>>>>> Dnia Sun, 4 Mar 2012 13:29:25 +0100, Ikselka napisał(a):
>>>>>> Wszelke zioła do ziemniaków, poza koperkiem do młodych i czosnkiem do
>>>>>> starszych jako takich, nie są dla mnie tym, co tygrysy... Ziemniak ma
>>>>>> pachnieć i smakować ziemniakiem.
>>>>> Zapiekanka ziemniaczana zaskakujaco dobrze smakuje z ziolami
>>>>> prowansalskimi.
>>>> No i oczywiście ziemniaki lubią majeranek. Pasuje niemal do każdej
>>>> postaci smażonych/zapiekanych ziemniaków.
>>> Nie lubię ziemniaków z majerankiem - zbyt aromatyczna to przyprawa.
>> A gdzie Ty widziałaś aromatyczny majeranek? Teraz toto w ogóle żadnego
>> aromatu i smaku nie ma :-( Boleję nad tym szczególnie jak mam schab piec.
>
> Hę? Może zły majeranek kupujesz? Może nie rozcierasz go przed dodaniem? Może
> dajesz za mało? Np. jeśli daję majeranek do grochówki albo do fasoli po
> bretońsku to ten przykrywa niemal zupę, to nie ostre chili co by się z tym
> cackać. Imo, smak majeranku jest bardzo przyjemny, łagodny i ziołowy.
Owszem, używam - do grochówki, flaków, barszczu czerwonego czystego,
fasolki po bretońsku, zupy fasolowej sypię go dużo, rzeczywiście dosyć
szczelnie pokrywa całą potrawę, kiedy się rozejdzie po powierzchni.
--
XL
|