Data: 2006-03-27 19:00:49
Temat: Re: Ziemniaki opiekane
Od: "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In news:4427ce52$1@news.home.net.pl,
@nn wrote:
> Ja wczoraj piekłam całe i ze skórką :)
> Młode (niestety cudzoziemskie) ziemniaki wyszorowałam, zalałam
> wrzątkiem, posoliłam i gotowałam tak z 20 -25 minut. Następnie
> odcedziłam, nacięłam skórkę, wrzuciłam na wysmarowana blachę, jeszcze
> odrobinę po wierzchu posoliłam, posypałam zielskiem, na to wiórki z
> masła i do pieca (200 st. miały tam być 20 min, ale były ok. pół
> godziny).
Nie trzeba nawet gotować. Wystarczy nakłuć skórkę, natrzeć oliwą, posypać
solą i piec w piekarniku do upieczenia i do uzyskania odpowiedniego
spieczenia skórki - w zależności od wielkości ziemniaków i od upodobań od
godziny do dwóch godzin.
Hania
--
***
Google might not be right, but it certainly is quick.
|