Data: 2001-01-17 11:41:43
Temat: Re: Zimowe jedzenie/Fasola z wieprzowina
Od: Robert Keller <n...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anna Sekulska wrote:
> > ........
> > suszonych porzeczek
> > Smacznego
> > Magdalena Bassett
> >
>
> Ja przepraszam, ze tak ucinam, ale zaciekawily mni ete porzeczki, nigdy nie
> widzialam w sklepie takowych. Suszysz je sama? Czarne czy czerwone? I do
> czego mozna ich uzywac?
>
> Anka
Pytanie nie do mnie, ale postaram sie odpowiedziec. Kilka lat temu bylam w
Czechach, gdzie mialam okazje skosztowac wlasnie suszonych porzeczek.
Prawdopodobnie zostaly ususzone "prywatnie". Byly to porzeczki czerwone. A
wchodzily w sklad muesli (i od tej pory pokochalam muesli, gdyz one dodawaly
takiego charakterystycznego, kwaskowego smaku, ktorego tak mi w muesli
brakowalo).
Pozdrawiam
Aneta
|