Data: 2001-01-17 17:05:07
Temat: Re: Zimowe jedzenie/Fasola z wieprzowina
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
trastevere wrote:
>
> Witam wszystkich,
> mnie tez zaciekawily te suszone porzeczki... a moze ta jest po prostu
> zurawina?
> z powazaniem trastevere
>
> >
> > Kupuje w sklepie ze zdrowa zywnoscia (w USA), uzywam zamiast rodzynek
Na pewno porzeczki (currants). Suszone zurawiny tez mamy, jak i suszone
truskawki, czeresnie, czarne jagody.
Nie wiem, czy z czerwonych czy z bialych porzeczek, ale sa ciemne,
ciemniejsze od rodzynek, i o polowe mniejsze.
U nas mozna kupic takie maszynki do suszenia owocow, ktore maja kilka
plaszczyzn z siatki i nadmuchiwane cieple powietrze. W nich mozna
suszyc duze owoce pokrojone w plastry lub male w calosci. Zdaje sie, ze
nawet byla tu o tym urzadzeniu dyskusja. Jak kto ma dostep, radzilabym
ususzyc porzeczki, bo sa naprawde swietne do ciast i do miesa. A moze w
Auchan czy innych duzych sklepach mozna dostac?
Magdalena Bassett
|