Data: 2012-10-29 14:47:51
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: czeremcha <1...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu poniedziałek, 29 października 2012 15:31:19 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
> A ja si� zakocha�am w dyni pi�mowej, co� j� mi poleca�a. To co�
> wspania�ego, mam j� teraz ka�dego sezonu i nie wyobra�am sobie inaczej :-)
Oczywiście - gotowałam zgodnie z przepisem - czyli z dyni piżmowej ;-) Namówiłam mamę
do hodowania jej na działce - i mam teraz mnóstwo dyniowej przyjemności ;-)
Wszystko w niej świetne - od smaku przez wielkość /jedna dynia w sam raz na 4 porcje,
czyli dla naszej dwójki - obiad na dwa dni - nie grozi znudzeniem się/, po
przydatność do długiego przechowywania...
W tym woku popróbowałam też dyni hokkaido - i odtąd na zwykłe dynie ani okiem nie
rzucę! :-)Tylko piżmowa albo hokkaido!
Ania
|