Data: 2001-10-03 16:48:27
Temat: Re: Złoty syrop - co to jest ?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Szymko wrote:
>
> Cześć
> Oglądałem ostatnio w TV na kacale CLUB program kulinarny i był tam podawany
> przepis w którym występował taki składnik jak "złoty syrop" ( chyba nie
> przekręciłem).
> Był to jeden ze składników sosu karmelowego i wyglądał jak miód ale
> chciałbym mieć pewność co to naprawde było. Wydaje mi się, że amerykańscy
> uczestnicy tej grupy powinni wiedzieć co to takiego.
>
> Pozdrawiam
> Szymko
I owszem, wiedza. Chodzi o syrop z trzciny cukrowej, ktory wystepuje w 3
kolorach: przezroczysty, zloty i ciemny (light, golden and dark). Firma
produkujaca go u nas nazywa sie KARO. Jedyny substytut, ktory mi
przychodzi do glowy, to rozpuszczenie ogromnej ilosci cukru w malutkiej
ilosci wody, ale sama tego nie robilam.
Magdalena Bassett
|