Data: 2004-05-04 11:11:38
Temat: Re: Zrobiłam kotbullar
Od: ":: Solana ::" <s...@h...NO-SPAM.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl> skrev
i meddelandet
> Upiekłam w piekarniku, zamiast smażenia i też było dobre, siłą
rzeczy kulki
> się spłaszczyły.
> Piekłam jakieś 45 minut w temperaturze ok. 180-200 stopni, piekarnik
gazowy,
> środkowa półka.
Jesli pieklas w piekarniku, "powinnas" zamiast kulek zrobic podluzne
ksztalty. Mniejsze kulki za bardzo wysychaja.
Kuleczki natomiast trzeba smazyc ciagle je obracajac. Profesjonalne
kottbullar nie moga byc plaskie z zadnej strony ;-) Miedzy innymi
dlatego ja ich nie robie ;-)
magda
|