Data: 2006-08-14 15:44:14
Temat: Re: Zsiadłe mleko - pytanie do osób mieszkających w USA
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nika" <n...@a...pl> napisał w wiadomości
news:ebnp17$ft4$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik <i...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:ebnnbq$ais$1@inews.gazeta.pl...
>> Nika <n...@a...pl> napisał(a):
>>> Czy z produktów dostępnych w USA (mleko, kwaśna śmietana) można
>> zmajstrować
>>> polskie mleko zsiadłe? Znajoma Amerykanka zamieszkała z dala od skupisk
>>> Polonii zjadła to w Polsce, zachwyciła się i teraz się mnie dopytuje,
>>> jak
>> to
>>> zrobić.
>>> Nie mieszkam w USA,ale zsiadle mleko robie:1/2litr.mleka+1 lyzka kwasnej
>> smietany dobrze wymieszac i zostawic w temp. pokojowej na ok.24
>> godziny.Nastepna porcje robimy dodajac lyzke kwasnego mleka .
>
> To wiem, tylko czy bakterie w hamerykańskiej kwaśnej śmietanie są na tyle
> żywotne, aby zakwasić hamerykańskie wysterylizowane mleko?
Kup i wypróbuj.
DJD
|