Data: 2005-04-29 19:56:29
Temat: Re: Zupa jajeczno - cytrynowa
Od: "_za_2_30_" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Jadłam dziś w greckiej knajpie przepyszną zupę jajeczno - cytrynową z
> kawałkami mięsa (na moje oko drób, ale mogę się mylić). Konsystencja
> zupy -
> prawie krem, z dużą ilością pietruchy zielonej. Niebo w gębie... Może ktoś
> podzieli się przepisem?
O! :) To moja zupka na kaca :))))
Robie tak:
Kostka rosolowa
1/2 l wody
2-3 zoltka
1/2 cytryny
Jaja zalewam po lyzce rosolkiem
(zeby sie nie sciely)
roztrzepuje
gotuje
(ale trzeba to robic z wyczuciem
jak tylko gestnieje-sciagamy z gazu)
+sok cytr.
ja doprawiam jak zurek, bo lubie
ale z zielenina tez pewnie pycha
pozdrawiam
_za_2_30_
|