From: "Darek" <p...@k...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <8dmvrg$jfg$1@nuxi.se.com.pl>
Subject: Re: Żurek?
Date: Sat, 22 Apr 2000 12:21:15 +0200
Lines: 29
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2615.200
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2615.200
NNTP-Posting-Host: pb174.poznan.ppp.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pb174.poznan.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <39018124$2@news.vogel.pl>
X-Trace: 22 Apr 2000 12:38:28 +0200, pb174.poznan.ppp.tpnet.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!s
ecurity.net.pl!news.vogel.pl!pb174.poznan.ppp.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27317
Ukryj nagłówki
Użytkownik Rafal <r...@s...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:8dmvrg$jfg$...@n...se.com.pl...
> Kochani
> Jak zrobic dobry zurek? Tzn. mysle o takim co sie go kupuje w sklepie
> w buteleczce po poloweczce. Jak to rozcienczyc co dodac itp.?
> A moze lepszy barszcz bialy? - tez nie mam pojecia jak go zrobic
> oprocz kupowania w torebce
>
> Pozdrawiam i zycze wszystkigo dobrego na swieta.
> Rafal
>
> Podaję przepis na 4 os.Więc : dwie torebki żurku w paczce (nie w
butelce) zagotować
w międzyczsie -podsmażć 300 g kiełbasy pokrojonej w kostkę i 1 cebulkę,
ugotować ziemniaki 4 średnie ; przyprawy - sól, pieprz, maggi, cukier,
czosnek, ocet, majeranek, dodać wszystko do gara z żurkiem, zagotować i
gotowe! Gwarantuję wyśmienity smak, i dużą oszczędność czsu a przede
wszystkim możesz wmawiać,że jest na prawdziwym zakwasie i tak nikt nie pozna
aha dodaj do każdej flaczarki połwkę
. Pozdro Darek
.
|