Data: 2006-04-13 16:08:36
Temat: Re: Żurek
Od: "dżdżownica" <d...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@Q...pl> napisał w wiadomości
news:e1lruq$jda$1@inews.gazeta.pl...
>
> Już za późno na nastawianie, więc kup na targu, palcu, bazarku - czy jak
> to się nazywa w Twojej miejscowości. Powinny być kobiety z butelkami po
> winie/wódce, a w butelkach żurek z żytniej mąki. Na dnie butelki jest
> kilkucentymetrowa warstwa tej mąki, ona potem w gotowaniu zagęści Ci zupę.
> Na spory, ale nie ogromny garnek potrzeba dwie butelki.
A ja zdecydowanie polecam 'Żurek domowy' Knorra - chemia, to chemia, ale
smak jest piękny.
Z tym w butelkach bazarowo-"palcowych" ;-) to różnie bywa.
Czasem smaczy, czasem zniesmacza...
dżdżownica
|