Data: 2002-10-04 14:31:22
Temat: Re: Zurek "Zerwikaptur"
Od: "Qwax" <...@...Q>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Bardzo dawno temu w Swidnicy byla
> karczma 'Zagloba'.
Ale ty masz pamięć!!
Jakieś 30 lat temu jadłem tam czasami z Mamą. Mieli wyśmienity
pomysł - na życzenie gościa Szef kuchni przynosił wypisany ręcznie na
opalanym grubym papierze przepis na podane danie. A dania rzeczywiście
były wyśmienite.
> Czy moze spotkaliscie sie z ta odmiana
> mojej ulubionej zupki?
> Jak to sie robi?
Zazwyczaj przed samym podaniem polewa się spirytusem (ważny jest czas
i ilość) który odparowuje i zapalony 'wybucha' płomieniem. (można to
zrobić przy użyciu benzyny ale smak jest gorszy ;-))) )
>
Pozdrawiam
Qwax
|