Data: 2004-01-16 12:01:59
Temat: Re: Żurek - google pokazuje 4000 odpowiedzi
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > ====
> > Nie dajesz żadnych jarzyn!? Ani wędzonki? Ani ziemniaków?
> > Toż to sama kwaśna i tłusta woda wychodzi z tego.
> >
> > waldek
> > ====
> >
> Wcale nie, wychodzi naprawdę dobry żurek. W moich stronach rodzinnych z
tymi
> różnymi dodatkami to się nazywało zalewajka
> Pozdrawiam - Agnieszka
====
To ja wolę zalewajkę :-} Nie daję też białej kiełbasy, tylko zwykłą, np.
głogowską albo jałowcową, aby smak puściły. Biała jest tak tłusta, że używam
ją do pieczenia albo smażenia, bo wtedy ten łój się wytapia.
A tak z ciekawości, gdzie są twoje rodzinne strony?
waldek
====
|