Data: 2004-01-16 13:36:25
Temat: Re: Żurek - google pokazuje 4000 odpowiedzi
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek wrote:
> > >Biała jest tak tłusta, że używam
> > > ją do pieczenia albo smażenia, bo wtedy ten łój się wytapia.
> >
> > tam, gdzie ja kupuję wcale nie jest taka tłusta
> ====
> Taaak, pamiętam, kiedyś i u mnie były takie kiełbasy. Teraz, kiedy na święta
> kupiłem trzy kilo i upiekłem, to zostało z tego może troche więcej niż
> kilogram, który pławił się w tłustej, żółtej mazi. Fe! No bo z czgo może być
> zrobiona kiełbasa w cenie 8zł/kg?
Nawet w Warszawie pojawiają się już małe sklepy z przyzwoitymi wędlinami,
m.in z białą kiełbasą, która pachnie jak kiełbasa i nie składa się głównie
z tłuszczu. Mają też własne mięso, m. in. podgardle do pasztetu, którego
w duzych sklepach, z niewiadomych przyczyn, nie bywa.
Krycha
|