Data: 2001-08-13 20:34:01
Temat: Re: a ja znowu swoje (moze troche dlugie)
Od: "Maja Wieckowska" <m...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Może i masz rację ale przepis został stworzony na podstawie przepisu z
ksiąki Pani Katarzyny Pospieszyńskiej, która dostosowywała przepisy do
warunków polskich. Książka jej pt.: "Kuchnia chińska" została wydana w 1994
roku. O ile mi wiadomo w tamtych latach nie było dostępne w Polsce wszystkie
składniki stosowane w kuchni chińskiej a także i innych kuchniach.
Pozdrawiam
Majeczka
Użytkownik "slav" <s...@s...ca> napisał w wiadomości
news:vwEd7.5598$KG2.475215@news20.bellglobal.com...
> Cos mi to na bardzo chinskie nie wyglada.
> W kuchni chinskiej ocet jest ale ryzowy, krochmal tez ale "arrow root
> starch", no i pomidorki to tez nie, ale nie przecze, ze Twoj sosik wyglada
> interesujaco.
>
> pozdrawiam
>
> Slav
>
|