Data: 2001-08-13 22:35:18
Temat: Re: a ja znowu swoje (moze troche dlugie)
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maja Wieckowska" <m...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9l9e9h$3i5$1@zt.koszalin.tpnet.pl...
> Może i masz rację ale przepis został stworzony na podstawie przepisu z
> ksiąki Pani Katarzyny Pospieszyńskiej, która dostosowywała przepisy do
> warunków polskich. Książka jej pt.: "Kuchnia chińska" została wydana w 1994
> roku. O ile mi wiadomo w tamtych latach nie było dostępne w Polsce wszystkie
> składniki stosowane w kuchni chińskiej a także i innych kuchniach.
Przepis ten b. przypomina mi te z książki "Lekka kuchnia chińska", którą to
kiedyś dostałem i która jest przetłumaczona z angielskiego i nawet w przedmowie
jest napisane, że są to przepisy dostosowane do warunków amerykańskich.
--
Konrad J. Brywczyński No use to complain
b...@w...pdi.net If you're caught out in the rain
www.kjb.w.pl Your mother's quite insane
UIN:27412398 Cat food cat food cat food again
|