Data: 2003-09-03 10:33:47
Temat: Re: aiwar
Od: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska)
Pokaż wszystkie nagłówki
>nabylem w drodze kupna aiwar, czyli bulgarska paste pomidorowo-paprykowa z
>mielona feta - swietna sprawa, na razie uzywam jej do kanapek, ale mysle
>ze bylby to swietny dodatek do mies
>moze ktos zna jakies przepisy z zastosowaniem tej pasty???
>wiku
>
>--
Z mielona feta nie probowalam, ale sam aiwar jest dobry do:
Do dosmaczenia zup, pomidorowa nabiera ciekawego smaku, a do zupy rybnej na
losiosiu czy szczupaku to w ogole pasuje swietnie.
Do pasty z twarozku
Do jajek faszerowanych, ugotowanych na twardo, kiedy sie zoltko miesza z
roznosciami, wlasnie taka roznoscia moze byc aiwar
Do dosmaczania chili con carne
kto da wiecej?:)
agnieszka
DBDG
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|