Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia aspic ring & cold pressed chicken Re: aspic ring & cold pressed chicken

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: aspic ring & cold pressed chicken

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!news-spur1.maxwell.syr.e
du!news.maxwell.syr.edu!sn-xit-03!sn-xit-01!sn-post-01!supernews.com!corp.super
news.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: aspic ring & cold pressed chicken
Date: Tue, 14 Oct 2003 08:31:17 -0700
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <3...@o...com>
Reply-To: m...@o...com
X-Mailer: Mozilla 4.61 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
References: <7...@n...onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 36
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:176306
Ukryj nagłówki

Lamo kochana, musi to byc opowiesc albo z lat piecdziesiatych, albo z
glebokiego poludnia USA, gdzie ciagle upaly powoduja, ze je sie duzo
zimnych dan. Ale w rzeczywistosci, jak domniemalas, sa to dania w
galarecie. Frances Mayes napisala ksiazke pt. Swan o glebokim poludniu
(chyba dzieje sie w Georgia) gdzie wlasnie takie dania podaja (czy to
tlumaczysz? Bardzo lubie jej ksiazki). Nie mam zdjecia tej galarety z
kury, ale robi sie podobnie, jak w Polsce. Tu zdjecie tej pomidorowej
galarety, na wierzch ktorej kladzie sie salatke z awokado albo krewetek,
do ktorej zwykle podaje sie martini:

http://www.sandisrecipecorner.com/recipe1387I.htm

Mam nadzieje, ze to cos pomoze.

Magdalena Bassett




Lama wrote:
>
> Proszę o pomoc znawców kuchni amerykańskiej.
>
> Pewna dama zaprasza trzy przyjaciółki na brydża i lunch. Jako pierwsze danie
> (przystawka?) podany zostaje tomato aspic ring. Nim zdążono się z nim uporać,
> na stół wjeżdża danie główne, czyli... cold pressed chicken plus kosz bułek.
> Wyczytałam co się da dało temat obu potraw i nie chce mi wyjść inaczej, tylko
> że jedno i drugie to galareta w różnych postaciach. No i jestem w kropce. Czy
> taka konfiguracja na stole jest w ogóle prawdopodobna? Będę wdzięczna za
> wszelkie uwagi rozjaśniające mrok w mojej głowie. :-)
>
> Pozdrawiam
> Lama
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.10 Lama
15.10 Magdalena Bassett
15.10 Magdalena Potocka
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6