Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia automat do chleba SAM f-my Selfa Re: automat do chleba SAM f-my Selfa (dlugie!)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: automat do chleba SAM f-my Selfa (dlugie!)

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.o
net.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "przemek" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: automat do chleba SAM f-my Selfa (dlugie!)
Date: 7 Apr 2004 11:26:00 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 31
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <c4phtk$2es$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1081329960 25877 213.180.130.18 (7 Apr 2004 09:26:00
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Apr 2004 09:26:00 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 80.55.123.14, 192.168.243.36
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; Feat Ext 18)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:197586
Ukryj nagłówki

Witam
Widzę, że pieczeniem chleba zajmują się chyba w większości mężczyźni.
Wczoraj zrobiliśmy z żoną bułki wg przepisu Sylwi który znalazłem na
grupie.
Faktycznie wyszły wspaniałe, ukłony dla propagatorki tego przepisu.
I po zrobieniu tych bułek doszedłem do tego, o czym piszesz Wojtku że
ważne proporcje mąki pszennej i żytniej. Pierwszy chleb zrobiliśmy 85%
zytniej i 15% pszennej, poszedł do kosza, ponadto poknociliśmy coś z
ilością drożdży - zakalec jakiego świat nie widział. Drugie podejście
zwiekszyliśmy udział mąki pszennej - wyrósł lepiej i został zjedzony,
był naprawdę dobry, ale chyba jeszcze za mało wyrośnięty. Trzecie
podejście do bułek zakończyło się pełnym sukcesem są wysmienite. Gdy
je skończymy robimy kolejne podejście do chleba. Chyba tym razem
wymieszamy mąkę 50%/50%. Nastawiliśmy też zakwas też z tego co
pamiętam rozpowszechniany przez Sylwię i będziemy próbować chleba na
zakwasie. Faktycznie ważna jest bardzo dokładnie dobrana ilość wody
ciasto na bułki uciskałem paluchem badając jego konsystencję ładnych
pare razy, ale wyszło ok.
Co do samej maszynki to uspokoiłem się że działa skutecznie. Moge ją
spokojnie polecić kolejnym chętnym na taki zakup /namiary na firmę/
naprodukowali tego kiedyś i nie sprzedali teraz mają w magazynie i
sprzedają za naprawdę rozsądne pieniądze.
Dziękuje za uwagi które studiuje z wielką uwagą i wykorzystuję w
praktyce.
Pozdrawiam
Przemek



--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.04 sp6mlz
08.04 przemek
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?