Data: 2011-02-01 23:05:04
Temat: Re: automat do chleba raz jeszcze
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 1 Feb 2011 23:48:08 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:oe7096cq1nrc$.1l6r44digwzjr$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 1 Feb 2011 14:40:39 +0100, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>
>>>> Cukru? Jeszcze więcej? Dodaję tyle, co do zaczynu trzeba, ani grama
>>>> więcej.
>>>
>>> Słyszałaś o karmelizacji?
>>
>> Tak. Nie piekę pumpernikla, tylko normalny chleb.
>
> Ja też piekę normalny: 1,2kg mąki, 4 łyżeczki soli i 4 do 6 łyżeczek cukru.
Cukru daję połowę tego - tylko do zaczynu, kiedy pobudzam drożdże. A
automat mi nie dopieka góry na brązowo, tylko słomkowo. I nie chrupiąco.
Owszem, spód i boki chleba w porządku.
No i dlatego wyemigrował na półkę w spiżarni, na czas, kiedy nie będzie
innego sposobu pieczenia, moze się tak zdarzy.
|