Data: 2002-05-29 11:45:20
Temat: Re: bałka z masłem do kalafiora
Od: "Lidia Pankiewicz" <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:ad2cg9$af6$1@news.onet.pl...
> To jak ja to robię, że się rumieni?
> --
witam!
mnie tez sie zawsze ladnie rumieni, a cale zycie robie dokladnie tak jak
Joanna.
smaze do tego momentu az: (nie wiem, czy uda mi sie to dobrze
wytlumaczyc...)
1. bulka nie zbija sie w kupe, tylko ladnie rozlazi po calej patelni (ja
lubie duzo:)
2. delikatnie chrzesci pod lyzka.
wtedy bardzo szybko sie juz rumieni, trzeba uwazac, bo mozna przypalic.
maselko jest oddzielnie, rumiana buleczka oddzielnie, wcale nie nasiaknieta
i ciapowata.
wtedy szybciutko na kaloryfera ... tfu. tego, no... kalafiora, lub fasolke
szparagowa. lubie jak tak fajnie skwierczy;) i jest pycha!
pozdrawiam
L.
|