Data: 2002-06-06 15:58:08
Temat: Re: baranek - pytanie do Kamasa
Od: "Kamas" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Czy inne miensko tez mozna tak zrobic, (np schabik, pieczen wolowa czy cos
w
> tym sensie)? I co oznacza "naszpikowanie slonina"?
"Na dziko tzn., że ma udawać dziczyznę
Naszpikować to ....cholera jak to wytłumaczyć, ja to robię tak: kroje wąskie
paski słoniny tak 0,5 na 0,5 zamrażam, potem wąskim nożem robię otwór w
mięsie i wpycham tam słoninę. Tak się robi chude mięso, właśnie baraninę,
wołowinę itp. wieprzowina jest raczej tłusta, więc jej nie szpikujemy.
--
Pozdrawiam :-))
Sławomir J. Marusiński (Kamas )
Gdańsk: ICQ 14539957
|