Data: 2005-08-17 12:29:03
Temat: Re: bezsens robienia przetworów na zim
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Basia wrote:
(...)
> Moim priorytetem jest zdrowie rodziny, Twoim walory smakowe. Na ciebie nikt
> nie naskakuje za kupowanie słoików więc i Ty nie czepiaj się tych co sami
> robią przetwory.
A ja właśnie walorów smakowych nie czuję w przemysłowym jedzeniu. Mogę
jeść niezdrowy smalec, ale nie tknę "zdrowej szynki", słonej jakby ją
właśnie wykopano w Wieliczce. A z owoców - wszystkie przetwory mają
jakieś koagulanty, zagęstniki i o połowę za dużo cukru. Mnie to nie
smakuje, więc nie sprawdzę jak podziałałoby na zdrowie.
--
Krycha&Co(ty) Wiem niewiele, lecz powiem, co wiem,
http://krycha.kofeina.net choć nie będzie to pewnie myśl złota:
Najpiękniejszą muzyką przed snem
jest mruczenie szczęśliwego kota. (F.Klimek)
|