Data: 2015-12-10 20:37:07
Temat: Re: bezy
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-12-10 20:17, obywatel Jarosław Sokołowski uprzejmie donosi:
> Pani Basia napisała:
>
>> Bezy niezawodne są tylko z cukrem drobnym kryształem, nigdy z pudrem,
>> zresztą już Qrczak o tym pisał. Jak kto początkujący, można dodać
>> odrobinkę (łyżeczkę) mąki ziemniaczanej dla zapewnienia sukcesu
>> dodającego skrzydeł na przyszłość, w miarę nabycia doświadczenia
>> wyeliminować ją. Piekarnik uchylony, długość suszenia zależna od
>> wielkości docelowej, czy małe beziki, czy blaty. Pomaga na ścięcie
>> się białka dodatek soku z cytryny, czy innego kwasu.
>
> Czy sok z kiszonej kapusty może być tym innym kwasem?
Zalewę z korniszonów wolę.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|