Data: 2004-10-21 13:22:18
Temat: Re: biała surówka
Od: "Margola Sularczyk" <margola@won_spamie.ruczaj.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cl8co8$g9j$1@inews.gazeta.pl...
> Lia napisał(a):
>> Dnia 2004-10-21 13:23:36 w sprzyjających i niepowtarzalnych
>> okolicznościach przyrody grupowicz *waldek* skreślił te oto słowa:
>>
>>
>>> Z białych roślin na surówkę, przychodzą mi do głowy: kapusta, kapusta
>>> pekińska, rzodkiew, rzepa, seler. Każde z osobana jest smaczne, ale
>>> czy razem, w jednej miseczce też? Może trzeba spróbować?
>>
>> I por też jest biały.
> ===
> Racja, co jeszcze? Może jabłko?
>
> Tylko co z tych składników wymodzić?
>
Plus gęsta śmietana z odrobiną majonezu i soku z cytryny, sól, pieprz,
odrobina cukru.
Proporcje z przewagą pora, rzodkwi, rzepy i selera nad kapustami.
W sumie kiedyś robiłam coś podobnego :)
Margola
|