Data: 2003-10-14 19:16:32
Temat: Re: bita smietana
Od: "Ewa W" <e...@b...wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Spróbuj kupić "prawdziwą " śmietanę 30%. Mam tu na myśli wyrób
niestabilizowany karagenem i innymi cudami (vide napisy na pudełeczkach ze
śmietaną kremówką dostępną w sklepach).
Jeśli Ci się uda, kup taką w półlitrowych butelkach (słyszałam, że bywa też
w woreczkach) - na 99,9% będzie to wyrób, do którego nie będziesz musiała
dodawać żadnej żelatyny i spokojnie postoi Ci to 3 dni w lodówce. Nie
spłynie i pokroisz to bez problemu. Schłodzić, ubić, przy końcu dosładzając
pudrem, przełożyć tort, koniec;)
Wypraktykowane przeze mnie osobiście.
--
Pozdr. Ewa
|