Data: 2002-05-29 13:54:24
Temat: Re: botwinkę, mam śliczną botwinkę..
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Asia Slocka" <a...@p...onet.pl>
..ale jak pisałam, szybko uciekłam z domku i nie wyniosłam
z niego żadnych podstaw kulinarnych. To co gotuję to same
eksperymenty, a botwinkę chciałabym tradycyjnie.
Nie śmiejcie się więc tylko powiedzcie czy do zupki
używa się tylko te małe buraczki, czy te wielkie liście też?
==========
kroisz je - ale maja byc zielone, nie pozolkle
Przeglądnęłam archiwum, ale nie znalazłam nic ciekawego
oprócz chłodników. Czy ktoś ma dobry przepis na ciepłą
zupkę z użyciem ww. bez dodawania kości, mięsa itp?
(Asiu wiesz która: patrzyłam też na Twój przepis ale mam wątpliwości
czy sama botwinka, woda i koperek zabielone śmietaną dadzą zupę.
Na pewno? Hmm..nie śmiej się :-)
--
=========
na pewno :-)
osobno gotujesz ziemniaczki, ktore podajesz albo ze skwarkami, albo, jak
mlode, z maselkiem i koperkiem.
Smacznego :-)
barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|