Data: 2006-03-07 12:06:20
Temat: Re: brokuły i zapiekanka
Od: Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dujsod$936$1@nemesis.news.tpi.pl...
> zamierzam zrobić na obiad zapiekankę w skład której min. będą wchodzić
> ziemniaki i brokuły. Ziemniaki zawsze podgotowuje bo inaczej mi na wpół
> surowe wychodzą. Nie wiem co zrobić z brokułami podgotowywać, blanszować
czy
> tak na żywca je dać do tej zapiekanki? Na to wszystko sos beszamelowy.
> Reszta dodatków gotowa bezpośrednio do spożycia przed włożeniem do
> zapiekanki (wcześniej upieczone mięso itp.)
To zależy jakie chcesz te brokuły mieć i ile czasu zamierzasz piec calą
zapiekankę...
Ja bym dała surowe, bo takie jędrne brokuły są smaczniejsze.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|