Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: brokuły na ostro
Date: 31 Mar 2004 18:18:11 GMT
Organization: news.onet.pl
Lines: 41
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <c4bvlh$6k4$1@nemesis.news.tpi.pl> <4...@n...tpi.pl>
<2...@n...onet.pl> <c4ekmm$5tm$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="ISO-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1080757091 21393 80.72.34.43 (31 Mar 2004 18:18:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 31 Mar 2004 18:18:11 GMT
User-Agent: Halime (MacOSX)/1.0rc2b
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:196762
Ukryj nagłówki
In <c4ekmm$5tm$1@nemesis.news.tpi.pl> wrote:
>
>
> Może przyprawianie na ostro to mania początkujących kucharzy.
Czy ja napisałem, że na ostro? Chodzi mi o wszelkie obfite i często
nadmierne przyprawianie, prawda, że często ostre, w czym lubują się
początkujący.
>Można
> sie spierać.
Właśnie, po to ta lista.
> Akurat ja jadlam w Indiach takie brokuły i były
> wyśmienite. Chciałabym jednak wiedziec dokładnie jak je zrobic.
> Kuchnia indyjska jest zupelnie inna niz nasza, ale mnie bardzo
> przypadła do gustu.
To akurat druga cecha początkujących kucharzy i smakoszy -- fascynacja
kuchniami egzotycznymi. Kuchniami, nota bene, których nie jesteśmy w
stanie u nas wiernie naśladować, a których często po prostu nie
rozumiemy.
> Poza tym własnie jem szpinak na ostro i jest
> wysmienity.
Nie wątpie. Ale szpinak w ogóle jest zwykle wyśmienity.
> Normalnego szpinaku przyrzadzanego na sposob Polski nie
> zjem.
A co to jest dla Ciebie "szpinak przyrzadzany na sposob polski"?
>A co ciekawe tam tak przyrzadzony szpinak jest przysamkiem nawet
> dla dzieci.
Nie widzę powodu, by szpinak, jakkolwiek przyrządzony, nie miał być
przysmakiem dla dzieci.
Władysław
|