Data: 2004-03-31 18:18:11
Temat: Re: brokuły na ostro
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In <c4ekmm$5tm$1@nemesis.news.tpi.pl> wrote:
>
>
> Może przyprawianie na ostro to mania początkujących kucharzy.
Czy ja napisałem, że na ostro? Chodzi mi o wszelkie obfite i często
nadmierne przyprawianie, prawda, że często ostre, w czym lubują się
początkujący.
>Można
> sie spierać.
Właśnie, po to ta lista.
> Akurat ja jadlam w Indiach takie brokuły i były
> wyśmienite. Chciałabym jednak wiedziec dokładnie jak je zrobic.
> Kuchnia indyjska jest zupelnie inna niz nasza, ale mnie bardzo
> przypadła do gustu.
To akurat druga cecha początkujących kucharzy i smakoszy -- fascynacja
kuchniami egzotycznymi. Kuchniami, nota bene, których nie jesteśmy w
stanie u nas wiernie naśladować, a których często po prostu nie
rozumiemy.
> Poza tym własnie jem szpinak na ostro i jest
> wysmienity.
Nie wątpie. Ale szpinak w ogóle jest zwykle wyśmienity.
> Normalnego szpinaku przyrzadzanego na sposob Polski nie
> zjem.
A co to jest dla Ciebie "szpinak przyrzadzany na sposob polski"?
>A co ciekawe tam tak przyrzadzony szpinak jest przysamkiem nawet
> dla dzieci.
Nie widzę powodu, by szpinak, jakkolwiek przyrządzony, nie miał być
przysmakiem dla dzieci.
Władysław
|