Data: 2008-12-06 16:45:55
Temat: Re: brukselka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:19nwo70ncp6ts$.q6xq3sbv8uud$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 6 Dec 2008 17:08:23 +0100, Mariusz napisał(a):
>
> > 1. Brukselkę wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę, gotujemy do miękkości.
> >
> > A mniej wiecej jak dlugo trwa :"do miekkosci"?
>
> Hmmm, bierzesz widelec i próbujesz jedną na talerzyku.
> Ja nie wiem, jak długo.
>
> >
> > I czy nie stosuje sie buleczki przysmazonej na masle?
> >
>
> Jeśli się chce, to się stosuje, ale lepiej bułeczkę przyrumienić na sucho,
> bez masła, a masło dodać na patelnię po zrumienieniu bułki, żeby uniknąć
> zniszczenia jego walorów podczas smażenia.
>
> Jednak jest wiele innych przepisów pod linkami, które podalam. Sposób "z
> bułeczką" jest najprostszy i w sumie mało ciekawy smakowo.
Quod libet.
Lubię też zupę jarzynową typu śmietnik, z dużą ilością brukselki...
|