Data: 2008-12-06 23:22:46
Temat: Re: brukselka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 6 Dec 2008 18:19:24 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message news:gheam2$o2l$1@news.onet.pl...
>> Dziekuje Wam - Panslavisto i Ikselko - za udzielone rady.
>>
>> Juz nie pierwszy raz korzystam z Waszej kuchennej wiedzy.
>> Za kazdym razem Wasze rady byly wlasciwe.
>> Dziekuje.
>>
>> Mariusz
>
> Nie są to jedyne przepisy, ale najprostsze.
> A zupa na kościach z mięsem, wsypana jedna torebka zupy zimowej (mrożonka i
> pół torebki brukselki oraż szklanka lub półtora ryżu, podbita dobrą
> śmietaną, siekane koperek i pietruszka.
Lubię to, ale u mnie jeśli śmietana, to nie brukselka (czy inna kapusta),
albo odwrotnie. Nie wiem, dlaczego, po prostu mi "nie leżą" razem te dwie
rzeczy. Jarzynową zupę z dodatkiem brukselki lubie tylko w wersji z białą
zasmażką.
|