Data: 2008-12-07 06:03:05
Temat: Re: brukselka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:6yb5o3gkprz3.hcq9w82dmei8.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 6 Dec 2008 18:19:24 +0100, Panslavista napisał(a):
>
> > "Mariusz" <m...@v...pl> wrote in message
news:gheam2$o2l$1@news.onet.pl...
> >> Dziekuje Wam - Panslavisto i Ikselko - za udzielone rady.
> >>
> >> Juz nie pierwszy raz korzystam z Waszej kuchennej wiedzy.
> >> Za kazdym razem Wasze rady byly wlasciwe.
> >> Dziekuje.
> >>
> >> Mariusz
> >
> > Nie są to jedyne przepisy, ale najprostsze.
> > A zupa na kościach z mięsem, wsypana jedna torebka zupy zimowej
(mrożonka i
> > pół torebki brukselki oraż szklanka lub półtora ryżu, podbita dobrą
> > śmietaną, siekane koperek i pietruszka.
>
> Lubię to, ale u mnie jeśli śmietana, to nie brukselka (czy inna kapusta),
> albo odwrotnie. Nie wiem, dlaczego, po prostu mi "nie leżą" razem te dwie
> rzeczy. Jarzynową zupę z dodatkiem brukselki lubie tylko w wersji z białą
> zasmażką.
Maruda też nie ugotuje - ten wąż w sercu - skoro można ugotować zupę z
jednej torebki to po co ta druga...
Ale je, gdy ja ugotuję.
|