Data: 2008-12-09 10:06:14
Temat: Re: brukselka
Od: "Marek (UK)" <n...@u...na.newsach>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cześć Mariusz
Sat, 6 Dec 2008 16:24:10 +0100 w <news:ghe5em$7le$1@news.onet.pl>
napisałeś:
> No wlasnie. Stalem sie szczesliwym posiadaczem 1 kg brukselki.
> Prosze poradzcie jak to przygotowac.
dzis mam zamiar przetestowac taki przepis (jako dodatek do miesa):
0,5kg brukselki
2 lyzki oleju
100g pancetty (pewnie mozna zastąpić boczkiem)
brukselke obrac z brzydkich lisci, odkroic koncowki, pokroic w cwiartki.
na duzej patelni albo w woku rozgrzac olej. dorzucic pancette pokrojona
w kawalki (paski) - smazyc 2 minuty albo do momentu kiedy zacznie robic
sie chrupiaca.
dodac brukselke, smazyc dwie minuty. podlac 2-3 lyzkami wody, przykryc,
dusic 3 minuty albo do momentu, kiedy zacznie robic sie miekka. nie
rozgotowac!
voila.
--
Pozdrawiam,
Marek
Mężczyzni chcą zawsze tego samego, ale za to kilka razy dziennie.
|