Data: 2003-11-03 21:37:27
Temat: Re: calvados
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:bo6gtr$1687$1@news.atman.pl,
Krzysiek <k...@p...onet.pl> a écrit:
> Hee, mam beczę dębową (opaloną),czeka.
> Chodzi mi sam proces fermentacji cydru, czy jakieś drożdże dodawać,
Z tego co (szybciutko, bom w kuchni) przeleciala na internecie, nie, nie
i nie.
> czy dosładzać cukrem, czy może zagęszczonym sokiem z jabłka?.
To na pewno zbrodnia !!! :-)
> Sam proces destylacji jest u nas przestępstwem, więc nie będę pędził.
> ;) Krzysiek
U nas nie, wiec poszukam (jak skoncze gotowac brandade), i poinformuje
:-)
Ewcia
--
Niesz !
|