Data: 2005-02-18 09:59:27
Temat: Re: chińskie - jak?
Od: "astrzyk" <a...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Piotr Zawadzki" <p...@f...pl> napisał w wiadomości
news:cv4as0$282$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Naszła mnie coś ostatnio ochota na chińskie jedzenie. Co gorsza, knajpy
> przestały w zaspokojeniu tej ochoty wystarczyć. Zatem zwracam się z
> uprzejmą prośbą do BiSwK o podanie (albo wskazanie www) jakiegoś fajnego
> przepisu na "typową chińszczyznę". Najlepiej coś w miarę prostego (w
> sensie nieskomplikowanych produktów; marynować i pichcić mogę i 2 dni),
> chętnie z kurczaka. Pomożecie?
Witam!
Czesto czytam grupę i wykoszystuję wasze super przepisy i rady więc teraz
może sama coś napiszę. Pewnie nic odkrywczego ale spróbuje :)
Tylko nie bijcie jesli coś bedzie nie tak.
Ja chińszczyznę robie w bardzo prosty sposób:
kurczaka drobno kroję i przyprawiam na ostro, oprócz standardowych przypraw
dodaję przyprawę o nazwie "pięć smaków" (albo jakoś tak, nie pamiętam
dokładnie) Podsmażam na patelni a następnie dodaję warzywa z mrozonki
chińskiej, sos sojowy ciemny i dusze do miękkości.
podaję z ryżem,
smaczne i szybkie
mam nadziej ze sie komus przyda
pozdrawiam astrzyk
|