Data: 2005-03-24 08:21:21
Temat: Re: chleb Fiony - katastrofa :-(
Od: "Barbara" <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ja piekłam z tej samej mąki, na tych samych drożdżach itp.... różniła się
> tylko temperaturą woda użyta na początku (raz była ciepła a raz bardzo
> ciepła) i chlebek wyrósł inaczej..
> Nie poddawaj się.
> Piekarnik masz gazowy czy elektryczny? Gdzieś przeczytałam, że lepiej nie
> używać termoobiegu
> Kalina
Mam piekarnik elektryczny i nie uzyłam termoobiegu. Włączyłam go później,
kiedy widziałam, że po godzinie pieczenia ciasto wciąż jest surowe.
Na razie dam sobie spokój z chlebem domowej roboty.
Niedługo zabiorę się za babkę drożdżową i mam nadzieję, że się uda.
Pozdrawiam serdecznie.
Barbara.
|