Data: 2008-01-02 13:36:52
Temat: Re: chleb w garnku rzymskim - problem
Od: "Tomasz Murgrabia" <p...@m...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> napisał w
wiadomości news:flg25b$qv5$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "Tomasz Murgrabia" <p...@m...eu> napisał w wiadomości
> news:flfmv6$cg1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Ja kupiłem formy do robienia chleba w realu - jeszcza są - produkcji
>> włoskiej AHREN (ceramika) - środek jest gładki pokryty szkliwem.
>> Po posmarowaniu cienko masełkiem chleby wychodzą bez żadnej pomocy po
>> odwróceniu.
>
> No ale mnie właśnie chodzi o garnek rzymski, bo dzięki temu, ze nie jest
> pokryty szkliwem oddaje wodę ciastu podczas pieczenia. Piekłam już chleb w
> innych formach, ale ten wychodzi mi najlepiej. Z tym przywieraniem mam
> problem.
Moja mama ma gar roemertopf - nie pokrywany niczym - ale on ma powierzchnię
bardzo gładziutką - muszę na nim spróbować to odpowiem czy
będą takie same efekty, czy tak samo kiepskie jak z tą pokrywką
(przywieranie).
Pozdrowienia
Tomek
|