Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "Atunia " <a...@g...SKASUJ-TO.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: chlebek
Date: Wed, 5 Jan 2005 08:48:47 +0000 (UTC)
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 21
Message-ID: <crg9lf$ook$1@inews.gazeta.pl>
References: <crf3m4$nq8$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: afp42.internetdsl.tpnet.pl
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1104914927 25364 172.20.26.239 (5 Jan 2005 08:48:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Jan 2005 08:48:47 +0000 (UTC)
X-User: atunia
X-Forwarded-For: 172.20.6.162
X-Remote-IP: afp42.internetdsl.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:227060
Ukryj nagłówki
Deuter <d...@o...TezWyrzuc.pl> napisał(a):
> Zostalem obdarowany gotowa mieszanka do wypieku chleba (w zasadzie trzema
> roznymi mieszankami o roznych smakach). Okazuje sie, ze jedna z firm zajela
> sie produkcja czegos takiego i bedzie to dostepne (albo juz jest) w zwyklych
> sklepach w 1 kg opakowaniach. Zdecydowalem sie na upieczenie takiego chlebka
> i musze przyznac, ze wyszlo calkiem fajne.
W Niemczech tego pełno, nawet z zakwasem w proszku. Na Allegro też widziałam
jako "mieszanka mączna" czy jakoś tak. A to polski wyrób? Czy import? W .de
robi to m.in. Diamant, który u nas same mąki sprzedaje, chlebki z tego
wychodzą faktycznie imponujące, skład chemiczny tego też imponuje :). Jak już
chyba na tej grupie się zgodziliśmy - rewelacja jako zabezpieczenie, rezerwa.
W tej mieszance, którą masz, dużo enzymów i innych dodatków poza mąką w
składzie wypisali?
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|