Data: 2005-01-05 20:06:23
Temat: Re: chlebek
Od: "Deuter" <d...@o...TezWyrzuc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> W Niemczech tego pełno, nawet z zakwasem w proszku. Na Allegro też
> widziałam
> jako "mieszanka mączna" czy jakoś tak. A to polski wyrób? Czy import? W
> .de
> robi to m.in. Diamant, który u nas same mąki sprzedaje, chlebki z tego
> wychodzą faktycznie imponujące, skład chemiczny tego też imponuje :). Jak
> już
> chyba na tej grupie się zgodziliśmy - rewelacja jako zabezpieczenie,
> rezerwa.
> W tej mieszance, którą masz, dużo enzymów i innych dodatków poza mąką w
> składzie wypisali?
>
> Atunia
Odpowiem zbiorczo:
Przygotowanie jest dosyc proste, bo to jest gotowa mieszanka - wystarczy
dodac wode i drozdze i dobrze wymieszac (napisane jest na opakowaniu, ze
mikserem, ale moj raczej by tego nie pociagnal). W skladzie ma juz
wszystko - wypisane jest: maka pszenna, zytnia, zyto, sol, suchy zakwas,
koncentrat enzymatyczny, kwas askorbinowy i koncentrat witaminowy. Smaki
widzialem trzy - cebulowy, paprykowy i slonecznikowy. Smak ma chleba, pewnie
w automacie do pieczenia byloby jeszcze fajniejsze, ale z piekarnika tez
jest smaczne i ma smak chleba.
Nie wiem, czy jest to juz w sprzedazy detalicznej, jezeli jeszcze nie ma, to
z pewnoscia na dniach bedzie. Ceny tez nie znam, jak wspominalem firma to
produkujaca obdarowala mnie trojpakiem, ale z rozmow wynikalo ze opakowanie
moze kosztowac okolo 4 zlociszy :/ Z opakowania wychodza dwa chlebki.
Firma jest polska rowniez w nazwie.
Deuter
|