Data: 2006-01-02 14:19:37
Temat: Re: chorizo
Od: "Anet" <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> chorizo jest sredniej wielkosci, pomiedzy mysliwska a krakowska.
> Choc przypuszczam, ze zalezy to od konkretnego producenta.
> Aa, no i kielbasy rodzimego producenta nie nazwalbym nigdy
> chorizo. Najlepiej przejsc sie do sklepu, ktory sprowadza taki
> towar z Hiszpanii, sprobowac i porownac. Zdecydowanie inny smak i
> wyglad. Podobnie jak z szynka dojrzewajaca, rodzimy produkt nawet
> w polowie nie dorownuje takiej Jamon Serrano.
>
> btw, chorizo polecam szczegolnie do tortilli, tudziez do omletow :)
>
> Pozdro
>
> --
> kulka
Chętnie bym się do takiego sklepu udała, jestem z okolic Wrocławia, może
ktoś wie gdzie we Wrocławiu można nabyć ciekawe, oryginalne i dobre wędliny.
No i gdzie jest ten nowy sklep PiP.
Anet i normalny obiad
nie jakiś świąteczny, poświąteczny czy sylwestrowo-noworoczny
|